annaholmstroms

Tisdag 30 december

Kategori: Träning

Idag har jag tränat själv i Öregrund, och det blev rygg. Egentligen brukar jag ju köra bröst på tisdagar men känner att jag vill börja köra två pass rygg i veckan så ska pröva detta nu och se när nästa pass blir.
 
Uppvärmning 10 min rask promenad
Marklyft 1x10 20kg
1x10 30kg
1x10 50kg
2x6 60kg
1x4 65kg
Breda latsdrag 1x10 20kg
1x10 30kg
1x6 35kg
2x6 40kg
1x4 45kg
Lutande stångrodd 1x10 20kg
1x10 30kg
Hantelrodd 1x10 8kg
1x10 9kg
1x10 10kg
 
Marklyften flyter på fint, känner att jag orkar lite mer varje gång :D När jag satt i latsdraget så fick ja nå ryck o ba, nej så här kan jag inte hålla på om jag vill orka en chin, fan dags o ta i! Och jag fick nå extra energi så jag prövade så långt jag orkade och det gick väldigt bra, kände att jag verkligen kramade ur den där sista styrkan tack vare viljan :) Sen på stångrodden så gjorde jag några fler set, dock så böt jag från vanlig till en z-stång efter dom seten jag har skrivit upp och anledning till varför jag inte har skrivit upp dem med z-stången är för att jag inte riktigt vet vad den väger.. Men jag vet att jag körde från 20-30kg i alla fall eftersom jag lastade på så mycket. Och på hantelrodden kan jag ha kört nå mer, kommer inte riktigt ihåg då jag tog fram pilatesbollen och började köra lite med den i mellan seten haha. Men det som står är 200% säkert.

Måndag 29 december

Kategori: Träning

Älskade legday idag :D Idag har jag varit och tränat i Öregrund med min kompis Emelie. Riktigt bra för man peppar verkligen varandra till att göra sitt bästa :)
 
Uppvärmning 10 min rask promenad
Knäböj 1x10 20kg
1x10 25kg
1x8 30kg
1x8 35kg
1x5 40kg
Benpress 1x10 55kg
1x10 70kg
1x10 80kg
1x10 90kg
1x10 100kg
 
Cirkel 
Splitsquat 5st/ben
10 boxjump
utfallssteg 5st/ben
1a varv 1:18
2a 59s
3e 50s
 
Körde som vanligt min rörlighetsövning före och mellan seten. Lastade även på lite tyngre vilket kändes bra. Sedan körde jag den med Emlie, fast hela, jag har ju gjort som en egen variant eftersom jag inte riktigt kom ihåg hela när jag började med den i Uppsala. Men iallafall så var det lite svårare att göra hela men jag har verkligen bättrat mig sen Emllie och jag gjorde den första gången och det var i våras om jag minns helt fel. Det som jag måste bättra på är att hålla armarna längs kroppen för nu håller jag dom rakt ut och det hör väl ihop med att jag inte riktigt har stabilitet än, men det är bara att kämpa på! Sedan körde vi en cirkel, som vi även gjorde i våras. Och jag hade förbättras en hel del :) 
Cirkeln körde jag mellan knäböjen och benpressen. Egentligen ska man köra alla tre varven på rad men nu turades vi om, i våras körde vi alla tre varven på en gång. Det som ska tränas på den är inte tiden i första hand utan det är korrekt utförande sedan kommer tiden på det. Men man kan ju även göra det tyngre på alla tre samt att man kan hoppa högre på boxjumpen. Nu hade vi bara en 5kg vikt på spliten, sedan hoppade vi på en vanlig bänk och på utfallen hade vi inget alls. Som sagt så går det att göra mycket svårare med vikter och högre hopp som sagt, och det viktiga är korrekt utförande inte tiden!

Tankar (25/12)

Kategori: Allmänt

Igår var jag hos farmor först och åt, det var bara hon och jag. Hon dukade fram julbord endast för mig snäll som hon är :) Dock i slutet av middagen blev det lite jobbigt... Ända sen farfar gick bort i somras så har jag sett farmor som väldigt stark, som på begravningen så såg jag inte att gon grät alls utan hon satt där och log eller vad jag ska säga.. Sen har hon inte nämnt honom så mycket men hon har gjort det och man har inte sett några spår alls av att hon ska bryta ihop eller något.. Men då när vi satt där och åt så sa hon - Tänk att det bara är du och jag som sitter här... Och pappa(farfar) är inte här... och då började hon gråta :'( Vilket såklart även jag gjorde... Och det var då jag insåg att farfar inte skulle komma tillbaka nå mer.. Jag har nlog inte insett att han har varit borta på riktigt utan mer intalat mig att han har varit iväg på sjukhus eller något liknande.. Men då när farmor sa så där så insåg jag att han är borta... Jag har ju bara varit en gång till hans grav efter begravningoch det är väl för att när jag är där så inser jag att han är borta...
Fick även ett kuvär av farmor, julklapp, och det har jag alltid fått när jag har fyllt år, student osv, och då har det alltid stått "kram farmor & farfar" men i detta kuvär stod det bara "kram farmor" och även där så slog det mig att han finns inte mer...
Så denna julafton har varit lite tung, speciellt när pappa inte har varit hemma heller..